راهنمای مهاجرت به استرالیا

۲ مطلب در آبان ۱۳۹۵ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

مهاجرت به استرالیا

مهاجرت به استرالیا - شرایط زندگی در استرالیا 

پرداختن به موضوعی مثل شرایط زندگی در استرالیا شاید کار خنده‌داری باشد. احتمالا یک نگاه گذرا به رده‌بندی‌ها و آمار معتبری که درباره کیفیت زندگی در کشورهای مختلف جهان منتشر می‌شود برای آگاهی از شرایط مطلوب زندگی در استرالیا کافی است اما اگر کسی قصد مهاجرت به استرالیا را دارد بهتر است کمی بیشتر و دقیق‌تر از شرایط زندگی در این کشور بداند. در این پست، کمی درباره این موضوع توضیح می‌دهیم. 

دوری و اختلاف ساعت زیاد 

کشورهایی مثل استرالیا، نیوزیلند، کانادا و آمریکا جزو مقاصد محبوب مهاجران بحساب می‌آیند؛ با این حال مهاجران ایرانی ساکن این کشورها یک مشکل مشترک دارند و آن فاصله زیاد این کشورها با ایران است. البته قرار نیست مهاجران، مرتب و مدام این مسافت‌های طولانی را بین کشور محل سکونت و ایران در رفت و آمد باشند و حتی غالب ایرانیان ساکن کشورهای اروپایی هم حداکثر سالی یک بار به ایران سفر می‌کنند اما بعلت فاصله زیاد جغرافیایی، اختلاف ساعت زیادی بین کشورهایی مثل استرالیا و ایران وجود دارد و این مسئله، برقراری تماس‌ و ارتباط را که این روزها با استفاده از ابزارهای اینترنتی راحت‌تر از قبل شده است دشوار می‌سازد.

 گرانی خانه 

اجاره خانه در استرالیا گران است. البته مثل هر جای دیگر دنیا، در استرالیا هم  قیمت خانه، بسته به شهر، منطقه، نوع خانه، تعداد اتاق‌های آن و امکاناتی که دارد متفاوت است؛ خانه‌های بدون اتاق یا خانه‌های اشتراکی، اجاره کمتری دارند و حتی می‌توان همراه خانواده‌های استرالیایی هم‌ زندگی کرد (این شکل از اسکان البته بیشتر مناسب دانشجویان است)  اما باز هم هر هفته باید مبالغ زیادی را (از 100 تا 300 دلار استرالیا و حتی بالاتر) بابت اجاره‌بها پرداخت کرد. 

بطور کلی هزینه زندگی در برخی شهرهای استرالیا مانند سیدنی بالا است. در پست‌های بعدی، درباره هزینه‌های زندگی در استرالیا، تا جای ممکن؛ مفصل و دقیق خواهیم نوشت. 

پیدا کردن کار 

اگر با پیشنهاد کاری خاصی، به استرالیا مهاجرت نکرده باشید، باید کار پیدا کنید و پیداکردن کار بعنوان یک مهاجر تازه‌وارد، چندان آسان نیست. کارفرمایان استرالیایی برای استخدام نیروی کار، به تجربه کار در این کشور اهمیت زیادی می‌دهند و مهاجر تازه‌وارد جویای کار، هرچقدر هم پرسابقه، باید با ارائه رزومه و ارتباط مداوم با کارفرمایان مختلف، یکی از آنها را به جذب خود راضی کند و البته گاه ناچار است (بعلت نداشتن تجربه کار در استرالیا) در رده‌هایی پایین‌تر از گذشته خود، کارش را شروع کند. این را هم باید اضافه کرد که در برخی زمینه‌های کاری مثل تأسیسات (برق، لوله‌کشی و...) احتمال پیداکردن کار برای تازه‌واردها بیشتر است. 

همچنان مثبت 

با این تفاسیر، چه نگاهی می‌توان به مهاجرت به استرالیا داشت؟ شاید کمی دوری و اختلاف ساعت، اذیت کند یا هزینه‌های بالا؛ ولی اگر کسی بتواند برای خود کاری با درآمد مناسب پیدا کند یا حتی کسب‌وکاری راه بیاندازد، هم از پس تأمین هزینه‌ها برمی‌آید و هم می‌تواند با استفاده از امکانات این کشور، زندگی خوبی برای خود و احیانا خانواده خود در استرالیا بسازد.

  • راه تو
  • ۰
  • ۰

مهاجرت به استرالیا

مهاجرت به استرالیا - پاپوا گینه نو به خوبی استرالیا نیست 

با توجه به شرایط اقتصادی و کیفیت زندگی در شهرهای مختلف استرالیا که در پست قبل درباره آن نوشتیم، هر ساله عده زیادی خواهان مهاجرت به استرالیا هستند و از طرق مختلف می‌کوشند به خواسته خود برسند. در طرف دیگر، دولت استرالیا هم می‌کوشد با تنظیم سیاست‌های مهاجرتی، نیازهای این کشور را به نیروی کار متخصص و همچنین سرمایه‌داران کارآفرین برطرف کند.

برای مهاجرت به استرالیا راههای مختلفی وجود دارد اما با توجه به قوانین مهاجرتی کشور استرالیا و شرایط متقاضیان مهاجرت به این کشور، همه متقاضیان نمی‌توانند از راه قانونی خود را به استرالیا برسانند. برخی از کسانی که شرایط مهاجرت قانونی به استرالیا را ندارند راه پرخطری را انتخاب می‌کنند؛ سفرغیرقانونی یا قاچاق. این سفرهای غیرقانونی که از راه آبی صورت می‌گیرد، بعضا با غرق شدن قایق حامل مسافران، به مرگ آنها منجر می‌شود و آنهایی هم که سالم به استرالیا می‌رسند اجازه ورود به خاک این کشور را پیدا نمی‌کنند.

از حدود 3 سال پیش و بعلت افزایش مهاجرت‌های غیرقانونی به استرالیا، دولت این کشور برای پذیرش پناهجویان، قوانین سخت گیرانه تری را اعمال می‌کند. آنها دیگر به هیچ عنوان، اجازه ورود این دسته از مهاجران را (حتی اگر پناهنده بودن شان ثابت شود) به خاک این کشور نمی‌دهند و آنها را در کشور پاپوآ گینه‌نو یا کشوری دیگر اسکان می‌دهند. در واقع، این مهاجران غیرقانونی، به کشور یا جزیره‌ای با شرایط نامناسب و دشوار تبعید می‌شوند.

عده زیادی از مهاجران غیرقانونی که به پاپوآ گینه‌نو فرستاده می‌شوند، ایرانی و بقیه (اغلب) پناهجویان کشورهای جنگ‌زده و بحران‌زده خاورمیانه هستند. آنها باید ماهها و شاید سال‌ها را در کمپ‌هایی با شرایط نامناسب، زندگی کنند تا به پرونده‌شان رسیدگی شود. برخی ترجیح می‌دهند به کشورشان برگردند و برخی هم به هر شکل، با شرایط کنار می‌آیند تا شاید بتوانند بالاخره پا به استرالیا بگذارند. شرایط نامناسب زندگی و بلاتکلیفی و انتظار تمام نشدنی، پناهجویان ساکن کمپ‌ها را بعضا وادار به اعتصاب غذا، دوختن لب‌ها و حتی خودسوزی کرده است.

حتی قبل از تغییر شرایط پذیرش پناهجویان هم سفر به استرالیا با قایق‌های کوچکی که مسافران پرشماری را در خود جای می‌دهند کار خطرناکی بود. بسیاری از این قایق‌ها واژگون می‌شدند و سرنشینان آنها جان خود را از دست می‌دادند. برخی البته نجات پیدا می‌کردند و از ادامه سفر منصرف می‌شدند یا با سرسختی مسیرشان را ادامه می‌دادند و به استرالیا می‌رسیدند. برخی از پناهجویان حتی از خطراتی که بر سر راهشان بود خبر داشتند، اما یا آنها را چندان جدی نمی‌گرفتند یا با علم به شرایط سفر، راهشان را انتخاب می‌کردند.

آنچه مسلم است هر کشور سیاست‌های مهاجرتی خود را دارد و نمی‌توان انتظار داشت سیاست‌هایش را مطابق میل و شرایط ما تغییر دهد. شاید زمانی می‌شد سرنوشت‌مان را به دست قاچاق‌بران سپرد و از میان آب و آتش خود را به استرالیا رساند و اقامت آن را هم دیر یا زود گرفت؛ اما اخباری که این روزها از سرنوشت مهاجران غیرقانونی می‌شنویم و روایت‌هایی که از زبان برخی از خود آنها می‌خوانیم، دورنمای مهاجرت غیرقانونی به استرالیا را بسیار تیره و تار نشان می‌دهد تا جایی که حتی بعنوان آخرین گزینه هم نمی‌توان آن را به کسی پیشنهاد کرد. بهتر است متقاضیان، شرایط خود را برای مهاجرت قانونی به استرالیا مهیا کنند و در غیر اینصورت، به کشورهای دیگر فکر کنند حتی اگر شرایط اقتصادی و کیفیت زندگی در آنها به خوبی استرالیا نباشد.

  • راه تو